Lees voor

Corona update

Bekijk hier onze actuele coronamaatregelen.

Onze coronamaatregelen

Vanaf zaterdag 5 juni zijn landelijk een aantal coronamaatregelen versoepeld. Wat betekent dit voor onze dienstverlening?

Onze dienstverlening

De intake, de begeleiding en de dagbesteding van cliënten lopen waar nodig en waar mogelijk door.

 

Participatie

Algemeen

 • Het terras van de Brasserie in Wijnandsrade gaat vanaf 28 april weer open tussen 12:00 en 18:00 uur. Daarnaast blijft ook afhalen en de hap-en-stap wandeling mogelijk.
 • De groepsgrootte verschilt per dagbestedingslocatie. Uitgangspunt hierbij is dat 1.5m afstand gehouden kan worden.
 • We willen voorkomen dat er kruisbesmetting in onze woonvormen plaatsvindt. Dat betekent dat we, tot nader bericht, voor cliënten uit woonvormen en voor ambulante cliënten participatie activiteiten die binnen plaatsvinden van elkaar gescheiden organiseren. Voor participatie activiteiten die buiten plaatsvinden geldt dit niet. 

 

Mondkapjes

 • Op locaties waar binnen participatie- activiteiten plaatsvinden dragen cliënten mondkapjes vanaf het moment dat zij binnenkomen totdat ze plaatsnemen. Bij het verlaten van de ruimte dragen cliënten ook weer hun mondkapje. Wanneer een cliënt tussentijds door de ruimte loopt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, draagt de cliënt ook een mondkapje. Daarnaast blijven we ons houden aan de 1.5 meter richtlijn. 
 • Cliënten die participatie-activiteiten in de buitenlucht doen, hoeven geen mondkapjes te dragen. Let wel op de 1.5 meter afstand.  
 • Cliënten die niet zelfstandig kunnen reizen naar hun participatieplek, dragen ook in de busjes een mondkapje. 

 

Ambulante begeleiding

We blijven ambulante begeleiding bieden voor onze cliënten. Begeleiding gaat zoveel mogelijk via (beeld)bellen of andere communicatiemiddelen. Waar nodig wordt begeleiding ook fysiek gegeven. Hierbij houden onze medewerkers zich aan de hygiënerichtlijnen.

 

Woonvormen

Bezoekregeling

We volgen de landelijke richtlijn voor de bezoekregeling:

 • Er mogen per dag maximaal 2 bezoekers per cliënt op bezoek komen, op één moment op een dag. Op voorwaarde dat aan de 1.5m afstand gehouden kan worden.
 • Iedere locatie bepaalt zelf richtlijnen voor bezoektijden.
 • Bezoekers mogen bij luchtwegklachten NIET komen.
 • We informeren het bezoek via posters die bij de ingang van locaties ophangen.

Versoepelingen in de verpleeghuisvoorzieningen; locaties Olympiastaete, Vroenhof en Koepelhof, per 28 april.

 • Voor volledig gevaccineerde bewoners is het weer mogelijk om bezoek te ontvangen zonder afstand te houden of een mondneusmasker te dragen. Maar alleen onder deze voorwaarden:
  • Het betreft een vaste bezoeker.
  • De bezoeker dient ook volledig gevaccineerd of negatief getest te zijn. ( Dit mag ook middels een zelftest.)
  • Het bezoek dient op de eigen kamer ontvangen te worden.
 • Volledig gevaccineerde bewoners kunnen weer meer/vaker deelnemen aan groepsactiviteiten omdat de groepen groter mogen zijn. Cliënten van buiten de locatie of andere bezoekers mogen helaas nog niet deelnemen door de infectiedruk buiten de instelling.
 • Inzet van vrijwilligers en niet-medische contactberoepen zoals de kapper zijn in de instellingen weer mogelijk.

Mondkapjes op maatschappelijke opvanglocaties

Op de maatschappelijke opvanglocaties Impuls en Heugderlicht geldt een verplichting voor het dragen van mondkapjes voor iedereen. Daarmee volgen we de landelijke richtlijn voor doorstroomlocaties. Op de opvanglocaties Blijf en Moederopvang geldt deze mondkapjesverplichting niet, aangezien hier weinig doorstroom is.

Vrijwilligers

Maatjes en 1-op-1 zorgvrijwilligers

Wat betreft de maatjes en 1-op-1 zorgvrijwilligers volgen we nog steeds de landelijke RIVM-richtlijnen. Door het volgen van de bekende maatregelen (afstand, hygiëne, etc.) kunnen we er gewoon zijn voor onze deelnemers. De gezondheid van onze cliënten en vrijwilligers wordt voortdurend in acht gehouden en activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht.

Vrijwilligers op interne locaties

Inzet van vrijwilligers in de instellingen is weer mogelijk. Vanaf 28 april mogen we weer max. 2 personen thuis ontvangen, dat betekent dat onze cliënten vanaf dan ook weer 2 bezoekers per dag mogen ontvangen. Ook onze interne vrijwilligers zijn binnen de richtlijnen en in overleg met het locatiehoofd actief op hun vaste werkplek. 

 

Ook leuk om te lezen

Nieuws

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie loca...

Lees meer
VERHAAL

Tour for Emily

Liefde op het eerste gezicht bestaat! Dat ontdekten onze collega Emily Wijering -Veenman en Raymond ...

Lees meer
Verhaal

Van de logistiek naar de ggz

Van de logistiek naar de ggz. Mandy is één van onze collega's die zich in drie maanden liet omscholen om te kunnen begin...

Lees meer