Lees voor

Overname Dag en Nachtopvang Maastricht

Vanaf 2 januari 2023 neemt LEVANTOgroep de dag- en nachtopvang over van het Leger des Heils op locatie Statensingel 9 in Maastricht. Het Leger des Heils werd eerder gesubsidieerd door gemeente Maastricht, maar de gemeente kiest nu voor een aanbesteding waarbij er per dakloze een bedrag wordt betaald. Die aanbesteding is nu definitief gegund aan LEVANTOgroep. 

Voor de cliënten verandert niets

De dag-en-nachtopvang blijft plaats bieden voor 20 personen. Momenteel verblijven er gemiddeld 10 personen. Er zal 24-uur per dag begeleiding aanwezig zijn. Er is een team gevormd met daarin ook twee medewerkers die eerder bij de DNO hebben gewerkt. Verder zullen er geen verbouwingen plaatsvinden en de huidige inboedel wordt overgenomen.

Korter verblijf

Op termijn wil LEVANTOgroep de dag- en nachtopvang verder doorontwikkelen tot een kortdurend crisisverblijf, waarbij cliënten snel worden begeleid naar een passende vervolgplek met zorg op maat.

Ook leuk om te lezen

Een terugblik op 2022

Sinds 1 januari 2022 is de bestuurlijke fusie tussen LEVANTOgroep en NOVIzorg een realiteit geworden. Beiden organi...

Lees meer
Nieuws

Overname Kamers met Kansen Maastricht

Vanaf 1 april 2023 neemt LEVANTOgroep de uitvoering over van Xonar wat betreft Kamers met Kansen in Maastricht. Xonar he...

Lees meer
Nieuws

Ministers: Voorkom nog meer slachtoffers femicide, haal taboe weg!

Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons o...

Lees meer