Lees voor

Wonen met forensische zorg

Wonen met forensische zorg

Vind je het lastig om je leven op het rechte pad te krijgen of houden? Heb je regelmatig contact met politie of justitie? Dan kan (tijdelijke) begeleiding vanuit een veilige, beschermde woonomgeving wenselijk zijn. Samen met onze gespecialiseerde ondersteuners werk je toe naar veilige terugkeer in de samenleving.

Voor wie?

Voor jongeren en volwassenen met een ernstige psychiatrische en/of persoonlijkheidsstoornis, die met justitie in aanraking komen. Onze zorg kan door een rechter verplicht worden als onderdeel van een straf of maatregel. Maar ook nadat deze straf of maatregel is afgesloten, kan er nog forensische zorg nodig zijn. Dan kun je bij LEVANTOgroep terecht om samen de risicofactoren in beeld te brengen en houden. Dit om het risico op nieuw strafbaar feit te verkleinen en of zelfs te voorkomen.

Wat is forensische zorg?

Een combinatie van:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze hulp

De forensische begeleiding die wij bieden, helpt risico’s te verkleinen. Het is een middel waardoor je minder snel terugvalt in het plegen van een strafbaar feit. Daardoor kun je met succes terugkeren in de maatschappij. Hiervoor bieden we bij LEVANTOgroep allerlei diensten aan, van huisvesting tot dagbesteding. Een goede woonplek en een nuttige invulling van de dag zien wij als het belangrijkste om het risico op een delict of herhaling op een acceptabel niveau te houden. Naast psychische balans natuurlijk.

Moeilijke factoren zoals psychiatrie, de afhankelijkheid van middelen en psychosociale problemen zijn onderwerpen waar speciale aandacht voor zal zijn. Op een manier zoals dat binnen de forensische zorg hoort, in goede samenwerking met jou en andere betrokken organisaties. Op deze manier bieden we je vrijheid en veiligheid, maar ook de maatschappij voor zover als dat kan. Waar nodig geven we grenzen aan en sturen we bij.

Veilig wonen in een woonlocatie van LEVANTOgroep

We bieden een veilige, beschermde woonomgeving waar we je helpen om weer structuur in je leven terug te krijgen. Balans en, als dat mogelijk is, meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Een veilige terugkeer in de samenleving.

Wij kunnen je helpen om het vertrouwen in jezelf en de maatschappij terug te winnen en andersom. Om weer op het rechte pad te komen en te blijven. Zodat je weer van waarde kunt zijn voor de samenleving en de samenleving voor jou.

Onze steun in het kort:

  • beschermde woonomgeving, zoveel mogelijk op maat;
  • helpen met een vaste dagstructuur;
  • informeren waar je hulp bij nodig hebt en hiervoor een plan maken;
  • zelfstandig wonen onder de knie krijgen;
  • nieuwe vrienden maken en houden;
  • zinvolle invulling van de dag;
  • inkomen voor je beheren.

Meer weten of je aanmelden?

Heb je vragen over forensische zorg? Bel dan naar 088-707 7651. Aanmelden kan via het contactformulier of stuur een e-mail naar intake@levantogroep.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.