Lees voor

Wonen voor jongeren

Wonen voor jongeren

Soms gaat het leven niet zoals je wilt en loop je tegen problemen aan. Als deze problemen zo heftig zijn dat je niet meer op jezelf of thuis kunt wonen, kan het wonen bij LEVANTOgroep jongeren een oplossing zijn. LEVANTOgroep jongeren kan jou ondersteunen en je helpen naar meer zelfstandigheid toe te werken.

Voor wie is LEVANTOgroep jongeren?

LEVANTOgroep jongeren biedt zowel ondersteuning aan huis als begeleiding in een studio van LEVANTOgroep. Je kunt je vanaf 16 jaar tot 35 jaar aanmelden bij LEVANTOgroep jongeren. Je hebt een gemeentelijke beschikking nodig om te kunnen wonen bij LEVANTOgroep jongeren.

Wonen bij LEVANTOgroep jongeren

LEVANTOgroep jongeren richt zich op een veilig en fijn leefklimaat, zodat jij je thuis kunt voelen. Onze begeleiding gaat met jou in gesprek om te achterhalen welke doelen jij wilt behalen en waar de begeleiding jou mee kan helpen. Je volgt je eigen traject met als doel om je goed in je vel te voelen en je zelfstandigheid te vergroten. Door doelen te behalen, kun je doorstromen naar een locatie waar meer zelfstandigheid nodig is.

Bij LEVANTOgroep jongeren kom je te wonen in een studio of slaapkamer met daarbij een gezamenlijke ruimte. In Sittard zijn studio’s met 24-uurs begeleiding. Bekijk deze video voor een impressie van deze locatie. In Geleen zijn studio’s met 12-uurs begeleiding overdag. Alle studio’s hebben een eigen keukentje en badkamer. In Maastricht zijn studio's en slaapkamers, met gezamenlijk sanitair, keuken en gezamenlijke ruimte, met 24-uurs begeleiding. 

Er wordt vooraf bekeken of je nog groepsdoelen moet behalen, zodat je in aanmerking komt voor het groepswonen. Dit betekent gezamenlijk koken en meedoen aan groepsactiviteiten. Je woont dan wel in je eigen studio. Een andere optie is dat je een geheel individueel traject volgt en niet meedoet met de groep.

Meer weten of je aanmelden?

Heb je vragen over wonen bij LEVANTOgroep jongeren of één van de genoemde locaties? Bel dan naar 088-707 7651. Aanmelden kan via het contactformulier of stuur een e-mail naar intake@levantogroep.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.