Lees voor

Vrijwilligers

Fijn dat je benieuwd bent naar LEVANTOgroep vrijwilligers! 

Als vrijwilliger bij LEVANTOgroep vrijwilligers help je het leven van mensen met langdurige psychiatrische problemen net even wat lichter te maken. Gewoon, door hen te helpen bij de dagelijkse dingen. Door de eenzaamheid te doorbreken. Samen iets te doen. Door iemand te ondersteunen bij het zetten van nieuwe stappen. Als vrijwilliger ben je heel waardevol en kun je echt bijdragen aan iemands herstel. En dat voelt heel goed. 

Wat doet LEVANTOgroep Vrijwilligers?

LEVANTOgroep Vrijwilligers regelt de inzet van de vrijwilligers van LEVANTOgroep. Misschien ken je ons nog onder de naam Horizon. Stichting Horizon werd in 1990 opgericht. Later werd de naam veranderd in LEVANTOgroep Vrijwilligers. Wij hebben dus jarenlange ervaring met het vinden, inzetten, begeleiden en coachen van maatjes en zorgvrijwilligers in de regio Zuid-Limburg en in de Midden-Limburgse gemeenten Echt-Susteren en Maasgouw.

Soorten vrijwilligerswerk

LEVANTOgroep vrijwilligers probeert een match te maken tussen cliënten die hulp nodig hebben en mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Er zijn verschillende manieren om als vrijwilliger actief te zijn:

Minder eenzaam met een Maatje

Als Maatje zorg je voor minder eenzaamheid. Samen iets ondernemen, zoals een wandeling maken, een spelletje doen, sporten, of een terrasje pikken, maakt het leven leuker en het meedoen aan de samenleving gemakkelijker. Dit 1-op-1 contact is meestal voor langere tijd.

Praktische hulp van een zorgvrijwilliger 

Als zorgvrijwilliger bied je (tijdelijke) eenvoudige praktische hulp door bijvoorbeeld een boodschap te doen, samen naar het ziekenhuis te gaan of samen een klein klusje in huis te doen. Ook dit gaat in een 1-op-1 contact. Het doel hierbij is altijd het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. 

Interne vrijwilliger in een LEVANTOgroep woonvorm, dagbestedinglocatie of project

Je kunt als vrijwilliger ook binnen een LEVANTOgroep woonvorm, dagbestedinglocatie of project helpen. Dit kan in een groep of in een 1-op-1 situatie. Je kunt bijvoorbeeld praktisch ondersteunen als gastvrouw/gastheer bij de maaltijden of koffiemomenten of samen met de bewoner(s) gezellige activiteiten ondernemen.

Aan de slag met je ervaringskennis

Mensen met ervaringskennis hebben meestal een andere, vernieuwende blik op maatschappelijke dienstverlening, zorg en ondersteuning. Ben jij een beginnend ervaringsdeler, dan kijken we samen waar jouw talenten liggen. Wat wil je gaan doen en waar word je blij van? Lees hier meer over of meld je aan.

Level-up​ 

Wil je vrijwilligerswerk doen, maar heb je daarbij een steuntje in de rug nodig? Dan kun je een Level-up traject volgen. Theorie- en praktijklessen bereiden je voor op het doen van vrijwilligerswerk. Aan het eind van het traject krijg je een certificaat en helpen we je een passende vrijwilligersplek te vinden. Lees hier meer over Level up in onze folder of bekijk onze video.

Wil je het Level-up traject volgen*? Neem dan contact op met Sylvie Degens of Suzanne Eijkenboom via 088-707 7651.​
*Deelname is mogelijk indien er een samenwerking is met de gemeente waarin jij woont. Meer informatie hierover kun je opvragen bij jouw WMO-consulent.


Meer weten?

Vrijwilliger worden

Heb je nog vragen over vrijwilliger worden bij LEVANTOgroep? Bel dan naar 088 - 707 7600 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@levantogroep.nl.

Bekijk hier onze folder voor vrijwilligers

Ben je een cliënt en zoek je een vrijwilliger?

Ben je een cliënt en wil je meer weten over wat een vrijwilliger voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze folder. Heb je nog vragen? Bel dan naar 088-707 7651 of stuur een e-mail naar intake@levantogroep.nl.

Regiocoördinatoren

Vraag naar de coördinator in jouw regio als je belt of mailt:

  • Teammanager: Cindy Custers
  • Frontoffice: Kiona Wanrooij en Dominique Heerings
  • Maastricht-Heuvelland: Marco Piëtte en Suzanne Eijkenboom
  • Parkstad: Karlijn Lenferink, Sylvie Degens
  • Westelijke Mijnstreek: Jillian Hendrix
  • Echt-Susteren en Maasgouw: Suzanne Eijkenboom

Die neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger kan via het online formulier.
Ben jij als cliënt op zoek naar een vrijwilliger? Vul dan dit online formulier in.