Resultaat voedselbankactie live op L1

19-12-2014

Een groep cliënten en begeleiders uit de regio Westelijke Mijnstreek zal vanmiddag rond 18.10 uur live op L1 televisie bekend maken hoeveel producten ze de afgelopen periode hebben ingezameld voor de actie ‘Samen voor de Voedselbank’.

Sinds 1 december, ruim een week voordat de actie officieel startte, hebben bewoners en medewerkers van de Hoeve in Sittard op maandag, dinsdag en donderdag voedselproducten ingezameld bij de Jumbo in winkelcentrum Lahrhof. Vanaf de officiële start van de actie op 8 december, zijn tientallen mensen voedselproducten, speelgoed, kleding en zelfs een Maxi Cosi komen afgeven op de inzamelpunten Haagsittard en Stadslab.

Zelfs Basisschool Leyenbroek, die naast het Stadslab ligt, heeft voor de medewerkers van Stadslab voedsel ingezameld. Gisteren kreeg het team de kers op de taart van een anonieme schenker die maar liefst 500 potten appelmoes doneerde aan dit schitterende initiatief. Maar ook vrienden van personeelsleden van de Hoeve hebben gedoneerd: 5 dozen vol met penne, 4 dozen met flessen shampoo en 2 dozen met stukken zeep.  

In totaal hebben de bewoners, cliënten van de dagbesteding op de Hoeve en Stadslab, de leerlingen van Basisschool Leyenbroek en de mensen die zelf producten kwamen afleveren op onze locaties maar liefst 4.597 producten ingezameld voor de voedselbank.

Vandaag of morgen zal op www.stadslabplein.nl het definitieve eindresultaat van deze prachtige actie gepubliceerd worden. Uiteraard met foto’s van de live uitzending van vanavond.

Chapeau voor team Sittard!

Deel deze pagina