Westelijke Mijnstreek in the picture

29-06-2015

Donderdag 25 juni was een drukke, hectische, maar zeer inspirerende dag in de Westelijke Mijnstreek.

De volle agenda bevatte in de middag een symposium over Housing in de Westelijke Mijnstreek voor professionals en in de avond een optreden van het inmiddels welbekende stuk Stigmania van LEVANTOneel voor cliënten uit de regio.

Om 13.00 uur verzamelden zo’n 70 genodigden zich op het zonovergoten terras van het Pitboeltheater in Sittard voor het Housing symposium. Projectleider Housing Vivian Gorissen gaf aan de hand van een presentatie handen en voeten aan het project Housing Westelijke Mijnstreek, dat ruim een half jaar geleden startte, en kon daarnaast ook al een aantal mooie cijfers laten zien.

Twee cliënten uit de regio Parkstad waren overgekomen om over hun ervaringen met Housing in hun eigen regio te vertellen. Aangezien het Housing project in Parkstad al een aantal jaren loopt, heeft men daar al wat langer kennis en ervaring kunnen opdoen.

Daarnaast was er ruimte voor zorgorganisaties, de gemeente, woningcorporaties en projectmedewerkers Housing om met elkaar in discussie te gaan over alle ins en outs, kansen en uitdagingen, mogelijkheden en onmogelijkheden.

De spelers van LEVANTOneel konden tijdens het symposium al warmdraaien voor de avondvoorstelling; zij verzorgden een aantal sketches als intermezzo in het programma. Na de afsluitende borrel van het symposium had de toneelgroep nog een uurtje om zich voor te bereiden op de grote voorstelling. Die werd wederom met een luid applaus ontvangen, ondanks de afwezigheid van één van de sterspelers Martin, die er helaas door ziekte niet bij kon zijn. Zijn rol werd echter met veel enthousiasme en energie ingevuld door niemand minder dan regisseur Maurice de Bruijn zelf.

Van het optreden van LEVANTOneel werden deze avond filmopnames gemaakt, die we binnenkort ook hier zullen presenteren. Wordt dus vervolgd!

 

Deel deze pagina